Featured Building - February 2019

Submitted by vcb_prod on Mon, 02/11/2019 - 21:00
Body
{"version":"0.3.0","atoms":[],"cards":[],"markups":[["a",["href","https:\/\/www.swbr.com\/","target","_new"]],["b"]],"sections":[[1,"h2",[[0,[],0,"Wedgepoint Apartments"]]],[1,"p",[[0,[0],1,"SWBR"]]],[1,"p",[[0,[],0,"Photographer: Park\nAvenue Photography"]]],[1,"p",[[0,[],0,"Social and Community Equity\nThrough Design: "]]],[1,"p",[[0,[],0,"The mixed use\ndesign is a 60 unit affordable housing project in the South Wedge Neighborhood\nof Rochester N.Y. Designed with "],[0,[1],1,"social equity "],[0,[],0,"in mind, the design\nachieves a healthy density through maximizing social, economic and cultural\ninteractions. "]]],[1,"p",[[0,[],0,"While still\nin concept, the design team engaged with the developer, the Business\nAssociation of the South Wedge (BASWA) and the South Wedge Planning Committee\n(SWPC) by having working sessions to discuss the design intent and lay the\nframework for an inclusive design process. \nWhat was iterated across the constituents was a deep need for this\nbuilding to "],[0,[1],1,"integrate with the surrounding neighborhood"],[0,[],0," and not be\nisolated. 5,600sf of retail and commercial space helped in allowing an inviting\nground level by designing commercial sized windows for high visibility from the\nstreet and promote active edges."]]],[1,"p",[[0,[],0,"The main\nresidential entry is at the backside corner of the \u201cL\u201d shaped building. Perceived as two buildings this entry is a\ntwo story space outside with a bridge connecting the 3rd and 4th levels. The bridge allowed the lower two\nlevels outside to pass by the entry, similar to a breezeway, and terminate into\nthe courtyard space. Walk up units on\nthe first floor line the courtyard and provide "],[0,[1],1,"security for the children"],[0,[],0,"\non the playground as well as a pleasant view. \nThe 4th level has an outdoor terrace with large\nplanter boxes for a resident based food\/flower grow program. The terrace faces\nsouth with a "],[0,[1],1,"strong visual connection"],[0,[],0," to the courtyard below and grander\nviews of the South Wedge Neighborhood in the distance. All of these design\nmoves are meant to create positive social interactions."]]],[1,"p",[[0,[],0,"With a\ndemanding budget, the design team carved away unneeded space with innovative design.\nBy connecting the two buildings with a bridge a code required stair was\neliminated. On the lower two levels of\nbuilding \u201cB\u201d, two-story walk up units eliminated corridors entirely. These are a\nfew examples of reducing costs by eliminating unneeded common space."]]]]}
Primary Image
Members Only
Off
Primary Image Caption
Wedgepoint apartments by swbr. Photo by park avenue photography
Deleted
Off
Tile Sizes
Use on Homepage
Off
Chapters
["414de657-d48e-4946-af8d-4e29c0cc1d12"]
Temp Draft
Off
Updates
[{"updated-date":"2019-02-11T21:00:21+00:00","author-name":"Michelle Murnane","author-id":"F70A1363-06FB-420F-8A11-D05A8D818614","action":"created"},{"updated-date":"2019-02-11T21:00:21+00:00","author-name":"Michelle Murnane","author-id":"F70A1363-06FB-420F-8A11-D05A8D818614","action":"published"}]
Suppress Tile Description
Off
Use on cd Homepage
Remove from cd Homepage
Ready to Publish
Off
Hide Ads
Off
Personas
Portfolios